حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

آیا خرما ضرر دارد؟

آیا خرما ضرر دارد؟

آیا خرما ضرر دارد؟ چنین چیزی چطور ممکن است؟ آیا صحیح است که این میوه ی مغذی و لذیذ ضرری به بدن ما برساند؟ متاسفانه باید گفت که پاسخ این پرسش مثبت است. حال در این مقاله می خواهیم آگاهی شما را نسبت به مضرات خرما برای افراد و در شرایطی خاص افزایش دهیم.

جهت خریداری خرمای مرغوب می توانید از طریق خرید آنلاین خرما اقدام نمایید.

 

مضرات خرما

 

از جمله مضرات عمده ای که می توان برای خرما در نظر گرفت به شرح زیر می باشد:

 

۱. بروز مشکلات شکمی

 

باید بدانید که امکان دارد  خود میوه خرما باعث مشکلات شکمی نشود ، بلکه این مشکلات در صورتی میسر می گردد که به آن سولفیت اضافه شده باشد. حال باید بدانید که منظور از این سولفیت ها چیست؟سولفیت ها از دسته ترکیب های شیمیایی هستند که اغلب به میوه های خشک شده اضافه می کنند تا بتوانند از آن ها نگهداری کنند و ضمنا باکتری های مضر آن را از بین ببرند. افرادی که حساس به سولفیت هستند ممکن است دچار مشکلات شکمی اعم از معده درد، گاز معده، نفخ، و اسهال رنج ببرند.

همانطور که می دانید خرما منبع غنی از فیبر می باشد اما نکته قابل تامل اینجاست که ممکن است همین امر مشکل ساز شود. به طوری که اگر پیش از مصرف خرما مقدار فیبر کافی مصرف کرده باشید، مصرف خرمای بیش از حد پس از آن منجر به هجوم ناگهانی مشکلات شکمی مانند نفخ و یبوست می شود.

بر طبق گزارشات اندک مشخص گردیده که مصرف خرما می تواند در موارد خاصی اسهال را بدتر کند.

 

۲.  بروز جوش‌های پوستی

 

میوه های خشک شده و دارای طبع گرم معمولا باعث جوش پوستی می شوند و مجدد باید گفت که این بار نیز سولفیت ها نقش دارند. این جوش زدن پوست ممکن است به سبب کپک موجود در میوه های خشک شده نیز باشد، که خرما یکی از آن ها می باشد.

 

۳. بروز حمله‌های آسمی

 

 

تحقیقاتی جامع و کامل درباره این که خرما می تواند منجر به بروز حملات آسمی شود، انجام نشده است. اما با این حال می توان گفت که خرما بخاطر ترکیباتی که داراست، موجب بروز آلرژی می شود و همین آلرژی می تواند حملات آسمی را به دنبال داشته باشد. بنابراین توصیه می گردد که افرادی که آسیب پذیر و مستعد هستند، در مصرف خرما بیشتر احتیاط کنند. درواقع می توان اذعان داشت که ۸۰٪ از افراد مبتلا به آسم حساسیت بسیاری به مواد انتقال یافته توسط هوا مانند کپک را دارند. همانطور که اشاره شد کپک ها در میوه های خشک شده مانند خرما نیز یافت می شوند.

۴.  افزایش وزن

 

درست است که خرما سرشار از ویتامین و مواد معدنی و فیبر می باشد اما از طرفی دارای کالری و تراکم انرژی نسبتا زیادی برخوردار است که می تواند منجر به افزایش وزن گردد.گفتنی است که هر خرما دارای ۲.۸ کالری در هر گرم می باشد که این به معنای آن است که این میوه مغذی انرژی متوسطی دارد و می تواند افزایش وزن را منجر شود.

 

۵. احتمال بروز هایپرکالمی

 

درباره هایپرکالمی باید گفت که این  یک نوع بیماری  است که در آن پتاسیم خون فوق‌العاده زیاد می‌شود. ازآن جا که خرما سرشار از پتاسیم می باشد، بنابراین مصرف بیش ازحد آن می تواند موجب بروز این بیماری گردد. لذادر صورتی که پتاسیم خونتان بالا می باشد، از مصرف خرما اجتناب نمایید و یا از مصرف بیش از حد آن بپرهیزید.

نکته ای که باید بدانید این است که میزان پتاسیم متعادل و ایده آل خون بین ۳.۶ تا ۵.۲ میلی‌ در هر لیتر می باشد . از این رو در صورتی که سطح پتاسیم خون بیشتر از  ۷ میلی مول در هر لیتر باشد، می تواند بسیار خطرناک باشد و نیاز به درمان پزشکی دارد.

 

۶. مضرات پوشش مومی

 

خرمانیز مانند اکثریت میوه ها (مانند سیب) اغلب پوشیده از موم می باشد. به طور کلی میوه ها اغلب پوشیده از موم می باشند تا ظاهری بهتر و درخشان تر داشته باشند، بنابراین در این صورت مدت زمانی که دوام می آورند، بیشتر است و درنتیجه ظاهر تازه ی خود را حفظ مینماید. اما با این حال درخشش خرما عموما به سبب افزودن موم روغنی و یا اسپری شیمیایی به آن می باشد که همین دو ماده در دراز مدت مشکلاتگوارشی شدید را در پی دارند.

 

۷. ناسالم برای نوزادان

 

خرما به سبب داشتن ساختاری غلیظ و پرمایه نمی تواند تغذیه مناسبی برای نوزادان باشد. زیرا هم از طرفی جویدن آن به شدت سخت می باشد و هم از طرفی دیگر چون روده های نوزاد در حال تکامل میباشد، امکان دارد که نتواند هضم خرما را براحتی و بخوبی انجام دهد واز این رو مشکلاتی را منجر می شود. درواقع به طور کلی می توان گفت که خرما ممکن است نای نوزاد را مسدود کرده و منجر به خفگی او شود. پس اید بسیار مرافب باشید و با مشورت پزشک مربوطه این تغذیه را در وعده غذایی او به شیوه ای مخصوص بگنجانید.

به این نکته نیز توجه داشته باشید که خرما را از دسترس اطفال دور نگه دارید تا از بروز مشکلات احتمالی پیشگیری نمایید.

 

۸. ایجاد عدم تحمل فروکتوز

 

همانطور که می دانید شیرینی طبیعی خرما ، فروکتوز می باشد. بنابراین افرادی که دچار مشکل در هضم فروکتوز می باشند ممکن است مبتلا به بیماری عدم تحمل فروکتوز شوند.در این ناراحیت قند موجود در خرما به خوبی و درستی جذب و هضم نمیشود و از سیستم گوارشی به صورت سالم و دست نخورده عبور می کند (زیرا که بدن قادر به تجزیه و هضم آن نمی باشد) که درنهایت ممکن است منجر به تولید گاز در معده و درد شکمی شود، جون در این حالت قند به واکنش دادن با باکتری های موجود در داخل روده شروع میکند.

موارد گفته شده مربوط به عوارض جانبی مصرف خرما می باشد . در ادامه به بخش دیگری با شفافیت بیشتر می پردازیم.

 

 

اثرات خرما بر سطح قند خون و سلامت دندان‌ها

 

سطح قند خون

 

 برطبق تصور عموم خرما به سبب طعم شیرینی که دارد، تاثیر بسزایی بر سطح قند خون می گذارد. اما در این راستا هیچگونه تحقیقی برای تایید آن وجود ندارد. مطالعات صورت گرته مشخص نموده اند که خرما می تواند سطح قند خون را کاهش دهد و حتی در دمان بیماری دیابت بسیار کمک نماید. این مورد احتمالا به سبب آن است که خرما دارای قندهای طبیعی می باشد  و بنابراین شاخص گلیسمی پایینی دارد و از این رو ممکن است هیچ صرر و خطری را ایجاد نکند.

 

سلامت دندان ها

 

همچنین باید گفت که تحقیقات موثقی مبنی بر آن که خرما برای سلامت دندان ها مضر است، صورت نگرفته است.

با این حال بهتر است پیش از مصرف خرما با پزشک خود مشورت نمایید.

 

بارداری و شیردهی

 

در زمان بارداری و شیردهی نیز خرما می تواند انتخاب بسیار سالمی باشد. مطالعات صورت گرفته حاکی از آن است که خوردن خرما در مدت ۴ هفته آخر پیش از وضع حمل می تواند باعث داشتن زایمان مطلوب تر و راحت تری شود. اما با این حال باید مراقب باشید که در آن زمان نیز بیش از حد خرما مصرف نکنید زیرا از پیشامد اتفاقات احتمالی بیخبر هستید.

 

نتیجه‌گیری

 

بنا بر ذکر مطالب بالا باید در نظر داشته باشید که این نظر کاملا اشتباه است که همین حالا دست از خرما خوردن بکشید! این عوارض جانبی و خطرات احتمالی در صورتی رخ می دهد که شما اقدام به مصرف بیش از حد خرما نمایید. پس بنابراین اگر به میزان لازم و تحت کنترل مصرف کنید مشکلی پیش نمی آید.

مهشید حسنی
ارسال دیدگاه