حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

خرمارا بشوییم یا نه؟

خرمارا بشوییم یا نه؟

خرمارا بشوییم یا نه؟ شاید اکثریت به دنبال پاسخ این سوال باشند که برای مصرف خرمای تازه می بایست حتما خرما ها شسته شوند یا خیر؟ آیا این شستشو شامل تمامی انواع خرما ها می باشند و یا تنها نوع خاصی از خرما را شامل می شوند؟

در لیست بیشتر فروشگاه ها و یا سوپر مارکت‌ها خرماهای تازه و یا خشک شده به صورت همیشگی وجود دارند.باید توجه داشته باشید که در انتخاب هریک از این دو نوع خرما بهتر است معیار انتخاب شما براساس این باشد که خرما پوستی نازک داشته باشد و بویی نامطبوع نداشته باشد و بر روی سطح آن دانه هایی از شکر دیده نشود.

از جمله فروشگاه معتبری که می توانید انواع دلخواه خرمای مورد نیاز خود را در مقادیر متفاوت خریداری نمایید، فروشگاه خرمای کریستال می باشد که می توانید با اطمینان خرید خود را انجام دهید.

در مورد انخاب خرمای مضافتی می توان گفت که باید توجه داشته باشید که این نوع خرما دارای پوستی نازک و مشکی می باشد و میوه آن به صورت نرم و آبدار است. ظاهر این نوع خرما باید سالم و بدون له شدگی باشد.

معیار مهم دیگری که باید حتمابه آن توجه شود این است که باید خرما هایی کهانتخاب می کنید را به صورت تصادفی یک یا دو عدد آن را از نزدیک مشاهده و بو کنید تا اطمینان پیدا کنید که اثری از حشره زدگی یا بوی ماندگی و ترشیدگی در آن وجود نداشته باشد.

 

نگهداری خرما 

 

حتما از خود می پرسید که شرایط نگهداری خرما به چه صورت است؟

باید دقت کنید که اکثرا خرماهای مرطوب و یا رطب ها نیاز به نگهداری در دمای پایین صفر درجه در یخچال یا فریزر را دارند ولی برخی رطب ها و خرماهای خشک عمدتا احتیاجی به نگهداری در یخچال را ندارند.

لازم به ذکر است که در صورتیکه تمایل دارید خرمای مورد استفاده خود را بیرون از یخچال نگهداری کنید، بهتر است خرمای نوع خشک را تهیه نمایید تا براحتی بتوانید در هوای آزاد خانه به مدت طولانی نگهداری کنید.

 

در صورتی که به خرمای خشک یا نیمه خشک علاقه ای ندارید، می توانید از دسته خرماهای رطب استفاده نمایید. در اینجا رطب دشتستان(کبکاب) پیشنهاد می شود. هرچند که این نوع خرما ظاهری چندان زیبا و شکیل ندارد و له شده (چه به صورت باز و چه به صورت بسته‌بندی) به نظر می‌آید ، اما دارای ارزش غذایی بسیار بالایی می باشد و همچنین بدون نگهداری در یخچال می توان آن را مدتی سالم نگهداری نمود.

 

ذکر ایننکته بسیار لازم است تا بدانید که اکثریت رطب ها و برخی انواع خرماها در هوای خنک و دارای رطوبت بالا، دچار شکرک زدگی می شوند. درست است که خوردن خرمای شکرک زده هیچ گونه ضرری ندارد، امما برخی افراد به دلیل حالت خاص آن، تمایل به مصرف اینگونه خرما را ندارند به همین سبب توصیه می گردد که این افراد خرمای خود را در فصل زمستان در یخچال نگهداری نکنند.

 

برخی افراد رطب خریداری شده را بدون شستشو مصرف می نمایند درصورتی که گفته می شود بهتر است رطب حتما شسته و پس از آن مصرف شود.

و اما درباره خرماهای خشک می توان گفت که این نوع خرما ها در کارخانه ها شسته می شوند و به روش های نوین ضدعفونی می گردند ، از این رو می گویند که خرمای خشک نیازی به شستشو ندارد.

نکته دیگر قابل ذکر این است که اگر خرما یا رطبی را که تهیه نموده اید، مدت زیادی در یخچال مانده است و می ترسید که ترش شود، می توانید ابتدا هسته های آن را جدا نموده و همچنین درصورتی که پوست کلفت دارد، پوست آن را بگیرید و با آن ها انواع شیرینی های خرمایی نظیر رنگینک و یا حلوای خرما را درست کنید.

باید در نظر داشته باشید که نباید خرمای نیمه خشک یا خشکی که خریده اید را در ظرف پلاستیکی و یا نایلون نگهداری کنید، به دلیل آن که ماندگاری آن بسیار کم وکوتاه می گردد.

 

بدانید که خرما را پس از شستشو نباید به مدت طولانی نگهداری نمایید، زیرا که احتمال ترشیدگی آن افزایش می یابد.

شستشوی خرما بهتر است به این صورت باشد که اولا به میزان مصرف شسته شود و ضمنا با ریختن مقداری آب داغ رو ی آن ها ، شستشو انجام شود.

 

نکته دیگر این است که بدانید خرماهای خشک معمولا به مدت یکسال در یخچال قابل نگهداری هستند . خرماهای تازه در صورت داشتن بسته بندی های سالم و درست، تا حدود هشت ماه در یخچال قابل نگهداری هستند  و در صورت نگهداری در کابینت به مدت یکماه بیشتر نمی توان آ ن را استفاده نمود.

 در صورتی که خرمای مورد استفاده تان خشک شد، می توانید با ریختن کمی آب گرم و یا حتی آب میوه شکل بهتری را به خرما دهید و سپس استفاده نمایید.

دقت بفرمایید و مراقب باشید که به هیچ وجه نباید خرما را در محلی نگهداری کنید که اقلام بودار مانند سیر و پیاز وجود دارند. به دلیل آن که خرما به سرعت و خیلی زود بو را به خود می گیرد.

 

در صورتی که تمایل دارید خرمای پوست کنده مصرف نمایید، بهتر است بدانید که برای کندن پوست خرما لازم است که خرما خننک شود تا براحتی پوست گیری شود. پس از آن به راحتی می توانید آن را قطعه قطعه نمایید و در کنار انواع غذاها و دسرها مصرف نمایید.

 

 

خرما را بشوییم یا نه؟

 

به طور کلی شستشوی خرما پیش از مصرف، توصیه ای مناسب می باشد که لازم است رعایت شود، به سبب آن که ممکن است به هنگام بسته بندی ، گرد و خخاک وآلودگی دست بسته بندی کنندگان را به خود جذب نموده باشد.

بنابراین در نظر داشته باشید که قبل از مصرف خرما حتما آن را خوب بشویید تا به دور از انواع آلودگی و میکروب ، آن را با خیالی راحت به طور سالم مصرف کنید.

 

بدانید که انواع خرما ها ، خشک و یا رطب ، چه در صورت بسته بندی وچه در صورت باز بودن ، پیش از رسیدن به دست مصرف کننده ، شسته نمی شوند. از این رو لازم است که پیش از مصرف هر نوع از خرما، آن را به خوبی بشویید اما دقت بفرمایید که ضرورتی برای پوست گیری خرما وجود ندارد.

 نکته قابل توجه این است که بهتر است دقیقا پیش از خوردن خرما،آن را بشویید زیرا که در صورتی که تمامی خرما ها شسته شود و در یخچال نگهداری شود، ممکن است پس از چند روز در زیر پوسته رویی و ضخیمش مقداری آب جمع شود و بافت خرما را شل کند و درنتیجه مدت زمان ماندگاری آن پایین می آید. همچنین نگهداری خرمای شسته شده در یخچال به مدت چند روز، موجب ترش شدن و بدمزه شدن این میوه می شود. بنابراین بهتر است که خرما به اندازه وعده مصرف و پیش از مصرف شستشو داده شود و مابقی آن در بسته بندی سالم خودش نگهداری شود و درصورتی که می خواهید به ظرف دیگری انتقال دهید حتما از ظروف در بسته و محکم برای این کار استفاده نمایید تا خطر ورود انواع آلودگی ها و گرد و خاک و حشره به حداقل برسد.

همانطور که گفته شد در صورتی که خرما ها بیش از مقداری که می خواهید مصرف کنید، شسته شوند، قطعا احتمال بسیاری برا ی ترشیدگی و کپک زدن و فاسد شدن آن وجود دارد.

 

مصرف خرما های ترش شده و حشره زده  یا شکرک زده صحیح است؟

 

از لحاظ علمی  وبهداشتی توصیه می گردد که به هیچ عنوان از این گونه خرماها استفاده نگردد، زیرا که این ها آلوده به انواع آفت ها و میکروارگانیسم ها و الودگی های مختلف هستند . اما در این میان لازم به ذکر است که خوردن خرمای شکرک زده آنچنان ضرری را ندارد.

 

مهشید حسنی
ارسال دیدگاه
X