حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

فواید خرما برای سالمندان

فواید خرما برای سالمندان

فواید خرما برای سالمندان به حدی می باشد که نمی توان آن را نادید گرفت و نسبت به آن بی اهمیت بود. بنابراین بررسی از لحاظ علمی و آگاهی نسبت به این خواص شگفت انگیز و بسیار، ضروری و لازم برای همگان است. لذا براساس نیاز در زیر مطلبی  درباره نیاز بدن سالمندان به مواد مغذی ، به خصوص خرمای درجه یک و مرغوب ، ذکر می گردد.

 

از این رو سالمندان عزیز می توانند به راحتی پس از مراجعه به فروشگاه آنلاین خرما کریستال، میزان مورد نیاز و نوع خرمای درجه یک و مرغوب خود را به صورت آنلاین و به سهولت خریداری نمایند.

 

 

مواد غذایی مورد نیاز سالمندان

 

 

گر چه مواد غذایی دوران سالمندي به مانند دوران جوانی می باشد ولی با توجه به کاهش فعالیت جسمانی، کاهش توده عضلانی و افزایش توده چربی، بدن به کالري کمتري نسبت به گذشته احتیاج دارد و در صورت دریافت مازاد بر نیاز انرژي مشکلات و عوارضی مانند چاقی، فشار خون و … براي سالمندان ایجاد میشود که تغذیه صحیح یکی از راه هاي کنترل آنها است.

امروزه با گسترش علم تغذیه دانشمندان معتقدند که تغذیه سالم ضامن سلامت بدن است. این باور درباره پیشگیرى و حتى مبارزه با بیشتر بیمارى ها نیز مصداق یافته است. رابطه برخى از سموم غذایى با بروز انواع مختلف سرطان ها، ایجاد انواع اختلالات گوارشى بر اثر تغذیه نادرست، ارتباط بیمارى هاى قلبى و عروقى با رژیم هاى غذایى خاص و موارد دیگر، مؤید ارتباط تنگاتنگ رژیم غذایى با سلامت جسم و روان در افراد جامعه است. تحقیقات نشان می دهد که عادات غذایی از قبیل: محدود کردن مقدار کالري مصرفی و مصرف آنتی اکسیدان ها ممکن است منجر به افزایش طول عمر با سلامت سالمندان شود.

 

. چگونه می توانیم یک برنامه غذایی مناسب داشته باشیم؟

 

سالمندان عزیز!

 

براي این منظور باید بدانیم که بدن ما به چه نوع مواد غذایی نیاز دارد و بعد از آن نیز بدانیم که از چه مواد غذایی و به چه مقدار بخوریم تا سلامتی خود را حفظ کنیم. به طور کلی نیازهاي غذایی به شش دسته اصلی تقسیم می شوند: کربوهیدرات؛ چربی؛ پروتئین؛ مواد معدنی،ویتامین ها ؛ آب.

این مواد غذایی بر حسب وظیفه اي که در بدن انجام می دهند به صورت زیر طبقه بندي میشوند :

تأمین انرژي: کربوهیدرات، لیپید، پروتئین؛

رشد و ترمیم بافت ها: لیپید، پروتئین، مواد معدنی و آب؛

تنظیم فرآیندهاي بدن: لیپید، پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ها.

 

 

انرژی مورد نیاز سالمندان

 

میزان نیاز به انرژي براي هر سالمند متفاوت بوده و براساس وزن، قد، شرایط فیزیکی و سلامتی وي محاسبه می شود. به طور کلی نیاز به انرژي با بالارفتن سن کاهش می یابد، در صورت دریافت مازاد بر نیاز انرژي مشکلات و عوارضی مانند چاقی، فشار خون، بیماري هاي قلبی و عروقی براي سالمند ایجاد میشود.

میزان کلسیم مورد نیاز سالمندان 

 

 

متخصصان تغذیه بر این باورند که افراد بالاي ۶۵ سال نیازمند دریافت ۸۰۰-۱۲۰۰ میلی گرم کلسیم در روز می باشند و از آنجا که کلسیم مورد نیاز آنان با توجه به اختلال سیستم گوارشی به سختی جذب می گردد لذا ضرورت دارد ضمن انجام مشاوره با پزشک معالج نسبت به استفاده از مکمل هاي مربوطه اقدام شود. از آن جایی که کلسیم با آهن غذا تداخل دارد، مکمل کلسیم باید بین وعده هاي غذایی مصرف شود. برخی از منابع کلسیم عبارتند از: خرما، پنیر، ماست، شیر کم چرب، کنسرو ساردین با استخوان، شیر، سبزیجات برگ دار سبز و …

 

 

ویتامین مورد نیاز سالمندان 

 

ویتامین ها اگر چه در تمامی سلول هاي بدن وجود دارد اما درصد کمی از وزن را تشکیل می دهد شیوع کمبودهاي ویتامینی در گروه سنی سالمندان تنوع گسترده اي دارد اما بیشتر در سالمندانی که از نظر اقتصادي در وضعیت نامناسبی هستند گزارش شده است.

 

 

خرما؛ منبع غنی مواد مورد نیاز سالمندان

 

 

باتوجه به میزان های متفاوت مواد مغذی مورد نیاز برای بدن سالمن می توان ماده ای را معرفی نمود کهتمامی موا د ضروری ولازم ذکر شده ی فوق را داراست و  از تمام لحاظ تامین شده و غنی از مواد مغذی و ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن انسان سالمند است. بنابراین لازم است تا سالمندان وبه خصوص افراد دچار بیماری های خاص مانند دیابت، پس از مشورت با پزشک خود، میزان لازم دریافتی از خرما را همیشه داشته باشند تا ضمن جلوگیری از ابتلا به بیماری ها و کم شدن توان و انرژی مورد نیازشان، بتوانند سالیان بسیاری را در سلامتی و تندرستی و شادابی و سرحالی و توانمندی بدن به سر ببرند.

به همین سبب توصیه می گردد این ماده مغذی (خرمای درجه یک و مرغوب ) به طور حتم در برنامه غذایی سالمندان گنجانده شود.

 

 

رهنمودهاي تغذیه اي براي سالمندان

 

  1. کاهش مصرف نمک به منظور جلوگیري از احتباس آب و فشارخون؛
  2. کنترل و نظارت در مصرف چربی به خصوص چربی هاي مضر به منظور حفظ سطح نرمال کلسترول خون؛
  3. مصرف بیشتر کلسیم و ویتامین D براي سلامت استخوان ها؛
  4. خوردن غذاهاي غنی از فیبر جهت جلوگیري از یبوست و ابتلا به برخی سرطان ها
  5. استفاده صحیح و دقیق از مواد معدنی و ویتامین هاي توصیه شده؛
  6. استفاده از ۸لیوان یا بیشتر آب در طول روز؛
  7. کاهش قند مصرفی و استفاده کمتر از غذاهاي پرکالري نظیر شیرینی، شکر، آب نبات و کیک خامه اي)؛
  8. استفاده از غذاهاي مغذي که هم لذت بخش است و به آسانی قابل جویدن می باشد؛
  9. تدوین برنامه زمان بندي شده جهت خوردن غذا؛
  10. شرکت منظم در فعالیت هاي جسمانی در کنار تغذیه، انجام ورزش هاي سبک مانند پیاده روي، از عوامل مؤثر در حفظ سلامتی و شادابی به ویژه در سالمندان به شمار می رود؛
  11. (در این رابطه می توانید با پزشک خود مشورت کرده تا روش فعال بودن بیشتر را براي شما توضیح دهد) سعی کنید از خوردن غذا در حجم کمتر که ممکن است بهتر تحمل شود استفاده شود.

 

الگوي رژیم غذایی ایده آل

 

  • مواد غذایی متنوع، کم چرب و کم سدیم و سرشار از فیبر غذایی و کلسیم

 

  • خوشمزه، خوش رایحه و اشتهاآور

 

  • تهیه آسان

 

  • قابلیت لازم جهت جویدن، بلعیدن و هضم کردن غذا

 

  • خوش آیند از نظر سالمند و متناسب با ذائقه آن

 

  • حفظ تعادل کالري بین مواد غذایی دریافتی و مصرفی گردد

 

 

به طور کلی تغذیه خوب در افراد مسن مرتبط است با:

 

  • جلوگیري از سوءتغذیه

 

  • حمایت از عملکرد جسمانی بدن

 

  • کاهش خطر ابتلا به بیماري هاي مزمن

 

  • حمایت از بهداشت روان

 

  • جلوگیري از ناتوانی
مهشید حسنی
ارسال دیدگاه
X