حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

چه مقدار خرما بخوریم؟

چه مقدار خرما بخوریم؟

چه مقدار خرما بخوریم؟سوال امروزه بسیاری از افراد این است که میزان لازم برای سلامت بدن خود، روزانه دریافت چه مقدار خرما می باشد؟ از این اکثریت به دنبال منابعی موثق برای آگاهی از این نکته بسیار مهم درباره میزان مصرف خرما هستند. بنابراین ما در زیر مطلبی را در این باب آورده ایم تا چراغ راهی برایی افرادی باشد که در پی دانستن این نکته مهم مصرف خرمای لازمه برای بدن هستند.

 

عده ای معتقدند که خرما به سبب ارزش غذایی بسیار بالایی که داراست، ضروری است که مرتب  و مکرر استفاده شود و همچنین هرروز انواع میان وعده ها و غذاها  و یا نوشیدنی ها و دسر های مختلف با خرما درست کنند. خرما در سفره غذایی این افراد به عنوان یکی از اصلی ترین مواد غذایی مغذی مورد استفاده در انواع غذا ها و خوراکی های آن ها می باشد.

در مقابل این ها عده ای نیز بر این باورند که خرما بخاطر داشتن قند بسیار بالا و زیادش می تواند موجب بیماری های بسیاری از جمله دیابت شود و مشکلاتی را در بدن به وجود آورد.

 

نظر به تحقیقات و گزارشات جمع آوری شده توسط محققین و دانشمندان قدیم و جدید و همچنین بر اساس آزمایشات دقیق صورت گرفته بر روی خرما، مشخص گردیده که خرما به عنوان یکی از مغذی ترین و مقوی ترین مواد غذایی می باشد و بر همگان شناخته شده است. این میوه مغذی از زمان قدیم تا کنون بر سفره غذایی ایرانی ها و بسیاری از کشورهای خارج از کشور به عنوان ماده مکمل شناخته شده است و بسیاری از ائمه و بزرگان توصیه بسیاری را بر مصرف خرما در زمان های متفاوت مانند افطار ماه مبارک رمضان و ماه محرم داشته و دارند.

 

فواید خرما

 

از انجا که خرما دارای مقادیر فراوانی فیبر می باشد می تواند موجب تنظیم دستگاه گوارش می گردد و بیماری های یبوست و اسهال را رفع می کند . از جمله دیگر مواد موجود در خرمامی توان به گوگرد، آهن، فولاد، فسفر، پتاسیم، منگنز، مس و منیزیم و غیره اشاره داشت که همین امر موجب شده تا به عنوان یک میان وعده کامل باشد و به خوبی توانایی تامین انرژی موردنیاز روزانه را انجام دهد ککه این امر نیز به سبب میزان کالری بسیار بالای آن می باشد.

 

نکته مهم دیگری که میتوان به آن اشاره کرد این است که قند موجود در خرما از نوع قندهای طبیعی می باشد که همان گلوکز  و فروکتوز می باشد. این قند طبیعی در سوخت وساز بدن به صورت کامل مصرف می گردد و موجب تشدید بیماری های دیابت و همچنین بالا رفتن میزان قند بدن نمی شود. لازم به ذکر است میوه خرما دارای مقدار فراوانی پروتئین و کربوهیدرات و ویتامین های متنوع از جمله ویتامینA، B، C و حتی ویتامین K می باشد که کمک بسیاری به حفظ سلامت کلی بدن دارد.

 

از دیگر اجزای مفید و مغذی خرما می توان به میزان بسیار آهن و فولات و همچنین ویتامین B موجود در خرما اشاره نمود. این میزان فراوان آهن می تواند کمک بسیاری برای رفع بیماری های کم خونی شود و در این راستا از رما و نیز شیره خرما به عنوان قرص آهن طبیعی استفاده می نمایند.

 

ضمن یادآوری تمامی این خواص خرما باید در نظر داشته باشید که میزان کربوهیدرات بالا و همچنین مقدار کالری زیاد خرما ممکن است در برخی افراد موجب بروز بیماری هایی از جمله چاقی گردد. که همین چاقی می تواند پیش نیاز بسیاری از بیماری هایی باشد . بنابراین باید بدانید که داشتن تناسب اندام رمز اصلی سلامتی می باشد.

بنابراین باید دانست که مصرف بیش از حد خرما در روز موجب افزایش کالری و به دنبال آن چاقی می شود. در حالی که اگر میزان مصرف شما در طول روز به اندازه وکافی باشد حتی موجب کاهش وزن شما نیز می گردد.

همانطور که اشاره گردید که خرما منبع غنی فیبر می باشد ، با این حال آیا می دانید که در صورت دریافت مقادیر فراوان فیبر در بدن چه اتفاقی ممکن است رخ دهد؟ پاسخ اینجاست که میزان فیبر زیاد در بدن منجر به بروز یبوست شدید می شود و در پی آن عمل دفع با مشکل رو به رو خواهد شد و دل درد های شدید و طاقت فرسایی را موجب می شود.

با این تفاسیر مثبت و منفی درباره خرما باید بدانید که مصرف به اندازه و کافی از آن می تواند به شما کمک کند و طریقه استفاده از آن چه به  صورت میوه و چه به صورت شیره خرما و یا در تهیه خوراکی ها و شیرینی ها و غذا ها ، تاثیرات متفاوتی در جذب مواد مغذی آن ندارد.

 

مصرف چه مقدار خرما در روز لازم است؟

 

گفتنی است که رعایت اعتدال در مصرف خرما تاثیر بسزایی در بهره مندی از فواید خرما دارد. بنا بر عقیده بسیاری از متخصصین و پزشکان و دانشمندان تغذیه ، بهترین میزان برای مصرف خرما در روز ، تعداد ۳ تا ۵ عدد خرما می باشد. در واقع لازم به ذکر است که این میزان برای خرماهای با اندازه متوسط بیان گردیده است. درصورتی که خرما ها در اندازه ای بزرگ باشند می بایست در مصرف بیشتر احتیاط لازم رعایت شود. اما در صورت کوچک بودن اندازه خرما ( مانند خرما آلویی یا خرما خاصویی) می توان تا دو برابر دیگر خرما ها یعنی ۶ تا ۱۰ عدد در روز مصرف نمود.

باید بدانید که خرما های خشک نسبت به خرماهای تر و تازه دارای میزان قند و کالری بیشتری هستند، از این رو در مصرف آن جانب احتیاط بهتراست رعایت گردد. خرماهای خشک از آن جهت که رطوبت خود را از دست می دهند و فقط قند موجود در آن باقی  می ماند که همین موجب افزایش میزان قند و کالری آن می گردد. همین امر موجب گردیده تا خرمای خشک به سبب میزان بالای قند و کالری، در وعده های غذایی به میزان کمتری نسبت به دیگر خرما مصرف شود و این میزان به تعداد ۳ عدد خرما ( نه بیشتر) می باشد.

نکته قابل ملاحظه این است که بدانید در صورتی که خرما به میزانی متعادل مصرف گردد می توان از خواص کثیر آن نیز بهره مند شد.این خواص بسیار و تاثیرات شگفت انگیز خرما هم بر اندام های بیرونی و هم درونی اعمال می گردد که در بالا به آن ها اشاره گردید. بخشی دیگر از این تاثیرات در ذیل ذکر می شود:

خرما به سبب میزان فراوان آهن موجود در آهن کمک فراوانی به خون سازی بدن می نماید و هر عدد خرما می تواند به میزان ۷ درصد از نیاز آهن و فولات بدن را تامین نماید ودر صورت مصرف آن به شکل شیره خرما، مصرف روزانه ۳ قاشق از آن، نیاز کلی بدن را تامین می کند.

خرما با داشتن مقادیر فراوانی از کلسیم و فیبر می تواند موجب تقویت دستگاه گوارش و روده و معده شود و از سویی دیگر باعث استحکام استخوان ها نیز می شود و بنابراین خطر ابتلا به بیماری خطرناک پوکی استخوان را به حداقل می رساند.

خرما با داشتن میزان بسیاری ویتامین A در بهبود سلامت چشم ها و همچنین تقویت بینایی موثر است و از پیری زودرس چشم ها جلوگیری می نماید.

نکته مهم و قابل توجه این است که در صورت مصرف متعادل و به اندازه کافی خرما، موجب می شود که در بدن فرد احساس سیری رخ دهد و از این رو تمایل خوردن به مواد غذایی بیشتر کاهش می یابد و همین امر موجب کاهش وزن می گردد. لذا افرادی که عادت به ریزه خواری دارند و یا در هنگام روز احساس گرسنگی بسیار دارند، به راحتی می توانند با مصرف روزانه ۱ عدد خرما به عنوان میان وعده مغذی ، میزان انرژی مورد نیاز روزانه خود را تامین نمایند تا ضمن برطرف شدن احساس گرسنگی ، احساس سیری در آن ها مانع از ریزه خواری شود و درنتیجه بتوانند وزن خود را کاهش دهند. 

همچنین کربوهیدرات ها در واقع ایجاد نرمی و بهبود عملکرد عضلات بدن را به همراه دارند و مصرف زیاد آن ها موجب بروز چاقی می شود.بنابراین برای تامین میزان کربوهیدرات لازمه بدن نیز می توان دو تا سه عدد خرما مصرف کرد.

از دیگر مزایای مصرف به اندازه ی ۲ یا ۳ عددی خرما در طول روز، تاثیر بسزایی را بر روی افزایش میل جنسی و توان جنسی آقایان و خانم ها دارد. توصیه پزشکان در این راستا، مصرف شیره خرما به همراه شیر بز می باشد که با این کار مشکلات جنسی رفع می گردد.

از جمله فواید میزان فیبر موجود در خرما می توان به تامین کلسترول مثبت خون و کاهش کلسترول منفی خون نیز اشاره داشت.

همچنین در صورت مصرف ۲ عدد خرما می توان نیاز بدن به پتاسیم را تامین نمود که همین امر نقش بسیاری در تنظیم فشار خون و همچنین اعصاب بدن دارد و درضمن منیزیم موجود در خرما نیز فعالیت های عضلات را تنظیم می نماید.

این موارد گفته شده درصورتی میسر می گردد که متناسب با مزاج افراد باشد. افراد دارای مزاج سرد و خشک می توانند تا روزی ۵ یا ۶ عدد خرما را نیز مصرف کنند، درحالی که میزان مناسب مصرف خرما برای افراد با مزاج گرم وخشک کمتر می باشد و درصورت رعایت نکردن این امر بروز عوارض بد آن نظیر جوش های صورت و کمر و یا حساسیت های پوستی را متحمل می گردند.

علاوه بر افزایش وزن در مصرف بیش از اندازه خرما،این مورد میتواند موجب پوسیدگی بسیاری از دندان ها نیز شود.

نکته مهم پایانی این است که عامل مشکل ساز دیگر خرما برای برخی افراد، خوردن خرما به صورت شسته نشده و غیربهداشتی و یا مصرف خرماهای غیراستاندارد و یا خراب و فاسد و ترش شده می باشد.

بنابراین تاکید می شودکه پیش از مصرف خرما حتما آن را خوب بشویید و بعد مصرف نمایید . این مورد را بخصوص در خرماهای تر و شیرین و چسبناک بیشتر رعایت کنید زیرا کهآن ها میزان آلودگی بیشتری را از هوا به خود جذب می کنند.

 

مهشید حسنی
ارسال دیدگاه