حساب کاربری

لطفا از حروف a-z,A-Z,0-9 استفاده نمایید - حداقل 5 کاراکتر

حداقل 8 کاراکتر

چگونه خرما را تازه نگه داریم؟

چگونه خرما را تازه نگه داریم؟

چگونه خرما را تازه نگه داریم؟ شاید تابحال بارها برایتان پیش آمده که با این مسئله رو به رو شده اید و نمی دانید که به درستی چگونه می توان خرماهای خریداری شده را طوری نگهداری نمود که تازه بمانند و خواص خود را از دست ندهند؟! به همین سبب مطلب زیر تمامی شیوه ها و روش های موجود برای این عمل را ذکر نموده است.

پیش از نگهداری درست خرما بهتر است بدانید که خرمای تازه و مرغوب را می توانید به راحتی از طریق فروشگاه ما و به صورت خرید آنلاین خرما انجام دهید و تجربه خریدی مطمئن و معتبر را داشته باشید.

حال به سراغ شیوه ها نگهداری صحیح خرما برای تازه نگه داشتن آن می رویم …

 

خرما میوه ای است که می توان آن را به صورت خشک استفاده کرد. این میوه هم در حالت خشک و هم در حالت مرطوب خواص و فواید کثیری را داراست. گفتنی است که این میوه مغذی به سبب طعم شیرین و دلچسبی که دارد در سراسر جهان شناخته شده می باشد. در صورتی که بتوان مقداری از رطوبت و تازگی خرما را حفظ نمود، طعم لذیذ آن بسیار بیشتر و بهتر خواهد شد. از این رو باید بدانید که نحوه نگهداری خرما به صورتی که تازه بماند، می تواند نقش بسیار مهمی را در استفاده خرما در سفره غذایی عموم داشته باشد. با این حال در صورتی که این مدت ذخیره نگه داشتن خرما طولانی گردد، دیگر نگهداری آن در فضای خانه کاری مناسب نیست و بهتر است که درون یخچال و در ظرفی دربسته نگهداری گردد؛ که در این صورت می توان تا مدت یک هفته و یا  برخی انواع خرما را به مدتی بیشتر در شرایط صحیح نگهداری، تازه و سالم ذخیره نمود. لازم به ذکر است که در صورت نگهداری خرمادرون فریزر بهتر است به صورت فله ای باشد تا ضمن صرفه جویی در هزینه خریداری خرما، بتوان به مدت طولانی تری از آن نگهداری نمود.

 

موارد نگهداری صحیح خرما

 

 

قرار دادن خرما ها درون کیسه های پلاستیکی زیپ دار

 

 

در این مورد باید دقت بفرمایید  که پس از بسته بندی خرما ها درون کیسه های پلاستیکی زیپ دار، بهتر است مدت نگهداری آن را به دقت در نظر داشته باشید تا این مدت طولانی نگردد و خرما ها درون کیسه های پلاستیکی باقی نماند. نکته مهمی که باید مد نظر قرار گیرد این است که ، باید سعی کن که به هنگام قرار دادن خرما ها درون کیسه پلاستیکی ، هوای اضافی آن را خارج نمایید ؛ زیرا که هوای موجود در کیسه منجر به فاسد شدن سریع تر خرما ها می شود.

 

 

نگهداری خرما های نیمه خشک در هوای اتاق

 

 

جهت رعایت این امر لازم است تا خرما هایی را که کمی دارای رطوبت هستند، درون ظروف دربسته ای قرار داده و سعی شود به دور از دسترس حشرات و درون کابینت یا کمد و یا ظرف میوه نگهداری شود. دقت داشته باشید که خرما ها نباید به هیچ وجه در معرض نور مستقیم خورشید و یا کنار شعله های اجاق گاز قرار گیرند؛ زیرا دمای بسیار خورشید و همچنین شعله اجاق گاز منجر به خراب شدن خرما ها می گردد. بنابراین توصیه می شود که خرما های خریداری شده را در یک زمان مناسب مصرف نمایید.

 

 

نگهداری خرماهای مرطوب و آبدار درون یخچال

 

 

خرما های مرطوب و آبدار برخلاف خرما های خشک و نیمه خشک باید حتما درون یخچال نگهداری شوند؛ زیرا دارای رطوبت بوده و همین امر مکانی مناسب را برای رشد موجودات میکروسکوپی فراهم می آورد. بنابراین جهت حفظ طعم لذیذ خرما های مرطوب و آبدار، بهتر است آن ها را درون یخچال نگهداری نمایید. همین کار ضمن حفظ طعم و مزه خرما، از فاسد و ترش شدن خرما ها در مدت زمان کوتاه نیز جلوگیری می نماید.

 

 

مناسب ترین زمان برای مصرف خرما

 

 

باید بدانیدکه مناسب ترین و بهترین زمان برای مصرف خرما های خریداری شده، حدود یک هفته می باشد. زیرا که در این مدت طعم واقعی و همچنین عطر خرما ها حفظ می گردد و می توان از مصرف آن لذت برد. درست است که این زمان مصرف خرمابسیار بیشتر از یک هفته می باشد اما بهترین و مناسب ترین زمان برای عموم همان یک هفته در نظر گرفته شده است. با این حال در صورتی که این خرما ها درون ظروف در بسته بدون ورود ذره ای هوا به درون آن، نگهداری شود، این مدت نگهداری در بیرون از یخچال به حدود یک ماه نیز می رسد. در صورتی که این مدت نگهداری و ذخیره سازی خرما بیشتر گردد، از عطر و طعم اولیه و لذیذ آن کاسته می شود و در نهایت شیرابه هایی در ته ظرف موجود جمع م یشود که هم نمایی بد را نشان می دهد و هم ممکن است در مدت کوتاهی موجب فاسد و ترش شدن خرما ها شود. همچنین در صورتی که خرما در بیرون از یخچال نگهداری شود ، پس از مدتی رطوبت خود را از دست می دهد و منجر به شکرک زدگی می شود. عامل مهمی که می تواند در شناسایی خراب بودن خرما به ما کمک کند این است که دارای بوی غلیظی می شود و ممکن است عطر و طعم خاصی را نداشته باشد. این ها مواردی است که حاکی از گذشتن تاریخ مصرف خرما می باشد.

 

 

نگهداری خرما در فریزر

 

 

در صورت نگهداری خرما ها درون فریزر ، می توانید آن ها را تا مدت یکسال به خوبی ذخیره سازی کنید. درصورتی که قصد خریداری خرمای تازهدارید ، بهتر است ابتدا از خرما های درون فریزر استفاده نمایید و خرما های تازه را به شیوه صحیح درون فریزر بسته بندی نمایید. در این صورت است که می توانید تا مدت یکسال برای مصرف خود و خانواده ، خرمای خوب داشته باشید. توجه داشته باشید که زمان ماندگاری خرماهای نیمه خشک بسیار بیشتر از خرما های تر می باشد.

 

 

شیوه صحیح نگهداری خرما در فریزر

 

 

درصورتی که بخواهید خرما ها را به مدت طولانی تری نگهداری کنید ،بهتر است آن ها را درون فریزر و در جایی که دسترسی به آن آسان نباشد ، قرار دهید. برای این کار لازم است تا خرما ها را درون کیسه های پلاستیکی زیپ دار قرار دهید، به صورتی که تمام هوای درون کیسه را خالی کنید. خرما ها را در فاصله یک سانتی متری از هم قرار دهید تا پس از یخ زدن و افزایش حجم درون فریزر ، موجب پارگی کیسه پلاستیکی نشوند.

 

 

محل مناسب نگهداری خرما در فریزر

 

 

باید بدانید که کیسه های حاوی خرما را باید در بخش انتهایی فرزر نگهداری کنید. زیرا که وقتی خرما ها در انتهایی ترین بخش فرزر قرار می گیرند، زمان ذخیره سازی و نگهداری افزایش می یابد و دیرتر خرابو فاسد می شوند. حتی درصورت قطعی برق به هر دلیل، وسایل منجمد در بخش انتهایی فریزر ، یخشان دیرتر آب می شود و همین امر موجب سالم ماندن موثر آن می باشد. بنابراین این روش برای مواقعی که قصد نگهداری خرما به مدت طولانی تری را دارید، بسیار مناسب می باشد.

 

 

زمان مناسب برای مصرف خرمای یخ زده

 

 

درصورت استفاده از خرما های یخ زده می بایست آن ها در حدود ۳ ساعت در دمای اتاق قرار دهید تا به طور کامل یخ آن ها باز شود. در صورتی که تردید دارید که تاریخ مصرف خرما ها گذشته باشد و ممکن باشد که فاسد شده باشند، باید به طعم آن دقت بفرمایید که همان طعم خرمای تازه را داشته باشد. اما در صورت تغییر طعم و مزه آن ، باید از مصرف آن خودداری نمایید. در مواقعی که فرصت کافی برای آب شدن یخ خرما های یخ زده ندارید، می توانید به راحتی خرما هارا درون کاسه ای آب گرم قرار دهید که پس از ۳۰ دقیقه خرما ها قابل مصرف می باشند.

 

 

نگهداری و ذخیره سازی خرما برای ۳ سال و یا بیشتر

 

 

درصورتی که بخواهید خرما هارا برای مدتی بیشتر از یکسال نگهداری نمایید باید آن ها را درون بسته بندی مناسب قرار دهید تا در این صورت بتوانید برای مدت  ۳ سال ذخیره سازی نمایید. خرما هم مانند میوه های خشک شده دیگر ، درصورتی که به شیوه صحیح بسته بندی و مهر و موم شده باشد، زمان نگهداری و ذخیره سازیش در فریزر بدون بروز فاسد شدن ،  طولانی مدت خواهد بود. بنابراین به هنگام بسته بندی خرما برای فریز کردن آن حتما تاریخ همان روز را بر روی آن قرار دهید تا در هنگام مصرف دچار مشکل نشوید. این نکته مهم را فراموش نکنید که به هنگام بسته بندی حتما می بایست هوای اضافی داخل بسته بندی را به طور کامل خالی نمایید . همچنین به هنگام مصرف خرماها ، پس از خارج کردن از فریزر، درصورت احساس داشتن طعم و بوی نامطلوب، نباید به هیچ وجه آن را مصرف کنید.

مهشید حسنی
ارسال دیدگاه